Udlejningsbureauer
 
 
 
Sommerhusudlejning

Shelter ved sommerhuset
Mange forbinder måske et shelter med noget man finder i skoven alene beregnet for overnatning til skovens campister. Men et shelter har mange anvendelsesmuligheder så flere sommerhusejere opfører i dag et shelter i forbindelse med sommerhuset, så man i sommerhuset nu kan komme endnu tætter på naturen.

Et shelter er en primitiv trækonstruktion, der med tre lukkede sider og et halvtag giver ly for vind og vejr. Herfra kan tørt og sikkert opleve naturen helt tæt på. Ved at lave en bålplads under tagudhænget, kan du altid sidde i ly for regn og vind og nyde bålets flammer til langt ud på natten.

Opfører man et shelter på sommerhusgrunden - gerne tæt på skov eller et sted på grunden med en god udsigt - så får man et hyggeligt samlingspunkt for store såvel som små, hvorfra man om aftenen kan nyde solnedgangen mens man laver mad over bål og nyder en kølig drink. Børnene vil elske muligheden for at bruge shelteret som hule i løbet af dagen samt muligheden for at overnatte ude i det fri.

Et shelter vil også fungere som et ekstra gæsteværelse, hvis pladsen i sommerhuset er lidt trængt. Så kan børnene have kammerater på besøg, hvor di kan hygge sig med snobrød og popcorn omkring bålet og fortælle røverhistorier i tusmørket inden de skal sove. Børnene vil elske dette.

Et shelter kan fås i flere prisklasser, startende helt ned til 10.000 kr. for et gør-det-selv byggesæt eller som et færdigopstillet løsning til ca. 20.000 kr. Du kan få dit eget shelter i haven med et byggesæt, som nemt kan bygges selv uden de helt store håndværkerevner. Lav en arbejdsdag hvor du inviterer familie og venner til at deltage i bygningen og efterfølgende invieningen af sommerhusets nye shelter.

Opførelsen af et shelter på sommerhusgrunden kræver ikke en særskilt byggetilladelse, da dette falder ind i kategorien ”småbygninger - under 50 m2”. Så det er samme regler som gælder ved opførelse af eksempelvis et skur, anneks eller redskabsrum. Vær dog obs på at der er afstandskrav til skel, som skal overholdes, hvis man ikke efterfølgende vil have naboer eller kommunen på nakken.

Udlejer du dit sommerhus så husk at få taget gode billeder af det nye shelter og få lagt disse på din sommerhusannonce samt få beskrevet shelteret i annoncebeskrivelsen. Et shelter er helt sikkert et aktiv for potentielle sommerhuslejere, så sommerhusets nye aktiv kan helt sikkert hjælpe med øget udlejning af sommerhuset.