Udlejningsbureauer
 
 
 
Sommerhusudlejning

Hold festen i et sommerhus
Når de store begivenheder i livet skal fejres, så som bryllup, kobberbryllup, guldbryllup, barnedåb, konfirmation og runde fødselsdage, så vil vi danskere gerne fejre det med en stor fest for familie og venner. Men det er de færreste af os, som har plads til gæsterne derhjemme, så det betyder at der må tænkes på alternative løsninger. Mange vælger at alliere sig med den lokale kro eller restaurant og vælger at lade dem stå for maden og det praktiske omkring borddækning, servering og oprydning. Nemt og komfortabelt, men også en dyr fornøjelse, da prisen pr. gæst - også kaldet kuvertprisen - nemt nærmer sig de tusinde kroner pr. gæst.

En anden løsning er at holde det hjemme i baghaven i et lejet telt. Der findes mange firmaer der tilbyder teltudlejning og serviceudlejning, så selvom man selv skal sørge for maden - eller bestille det udefra - og man skal hyre serveringspersonale, til at stå for serveringen og oprydningen, så er det stadig en langt billigere løsning end at holde det ude.

Men hvorfor ikke holde det i et lejet sommerhus? Der findes store luksus sommerhuse, som kan rumme 20-30 gæster uden problemer. Skal man have endnu flere gæster, så er der mange danske landsteder og herregårde, som også udlejes på dags- eller ugebasis. Her kan man finde plads til 30-50 gæster uden problemer.

Et lejet sommerhus giver dig og dine gæster en række fordele:

Forberedelse
Lejer du sommerhuset med ankomst et par dage før selve festen, så har du god tid til at klargøre alt det praktiske, så som bordplan, bordkort, borddækning og oppyntning. Da du er i hyggelige ferierammer, så føles denne opgave nok ikke så stressende, som det ellers kunne gøre.

En oplevelse for gæsterne
For gæsterne er besøget i sommerhuset eller landstedet noget nyt, da de næppe har været i netop dette sommerhus før. Det giver nogle afslappende rammer for selve festen og indbyder til nogle afslappende pauser undervejs. For eksempel en lille gåtur i nærområdet - til skov eller strand, eller hvad lokalområdet ellers har at tilbyde.

Aktiviteter for børn
De fleste store sommerhuse indeholder en del aktivitetsmuligheder, som børnene kan muntre sig med, mens de voksne hygger sig. Det kan være et indendørs aktivitetsrum med billard, bordtennis, airhockey, bordfodbold eller videospil - eller udendørsarealer med legeredskaber, gynger eller trampolin.

Underholdning

Til familiefesten kommer man ikke udenom den danske tradition med en lejlighedssang eller en personlig tale. Lad være med at komme med en købt og upersonlig sang og hold dig fra at komme med en lang og kedelig tale. Såvel en tale som en festsang skal være personlig og ærlig. Inspiration til hvordan man laver den bedste festsang eller tale, så find inspiration på siden festsangetaler.dk.

Gæsterne kan overnatte
Giv gæsterne mulighed for at overnatte. Det giver tit en fest med bedre stemning og mere gang i den, da ingen skal holde igen med de våde varer, for senere at kunne køre hjem. Gæsterne behøver heller ikke at forlade festen tidligt, hvis den ene part bliver træt og ikke kan klare mere.

Hyggelig morgenmad dagen derpå
Med overnattende gæster så slutter festen ikke efter natmaden. Efter nogle timers søvn så kan man samles igen med gæsterne til et hyggeligt morgenmåltid og sammen gennemgå festens højdepunkter.
Oprydningen haster ikke
Var festen holdt i lejede lokaler, så skulle lokalet formentlig rengøres og nøglen afleveres inden man alle tømmermændene formentlig havde nået at lægge sig. Men sommerhuset har du typisk lejet i flere dage, så oprydningen kan vente, til du er ovenpå igen og klar på den kedelige tjans.

Hold et par feriedage efterfølgende
Når gæsterne er taget hjem, så er der stadig nogle dage tilbage af opholdet, hvor huset og dets gode plads kan nydes inden det igen bliver hverdag.


Holder du festen i et sommerhus tæt på andre huse, så husk at vise hensyn til naboerne både før, under og efter festen. Giv dem evt. en advarsel og undskyldning på forhånd, så er naboerne forberedte og sandsynligvis også mere tolerante.

Vær i øvrigt også opmærksom på at de fleste udlejere ikke tillader flere gæster i huset, end antallet af sovepladser på lejebeviset angiver. Overtrædes disse regler, så har udlejeren lov til at bortvise gæster.

De fleste udlejere har også skrappe regler, når der er tale om udlejning til ungdomsgrupper (det vil sige udlejning til store grupper, hvor hovedparten af gæsterne er under 25 år.). Nogle udlejere udlejer overhovedet ikke til ungdomsgrupper, mens andre udlejere opkræver et skyhøjt depositum - helt op til 3500 kr. pr. person i huset.


Vil du læse mere omkring emnet ferie og rejser, så kan vi anbefale et besøg hos primerair.dk. Deres rejseside indeholder spændende artikler omhandlende gode råd omkring flyrejser og ferieoplevelser.